Prikazanja Gospe u Međugorju djelo đavola


Crkva u Međugorju. Ono što tvrde mostarski biskupi, da nema prikazanja u Međugorju, po drugi put potvrđeno je i od strane visokih crvenih velikodostojnika Vatikana.

- Međugorje gdje se, navodno, 25. juna 1981. godine pojavila Majka Božja predstavlja lukavstvo Sotone, tvrdi ugledni vatikanski sveštenik i jedan od glavnih egzorocista Andrea Đema u izjavi za britanski ”Dejli mejl”. U Međugorju se sve vrti oko novca, hodočasnika, kuća za iznajmljivanje i prodaje jeftinog nakita, što je velika sramota i djelo samog đavola, kaže Đema ističući da je Međugorje i što se oko njega dešava skandal.

Ovu izjavu vatikanskog uglednika prenjeli su 5. juna štampani i elektronski mediji koji izlaze u Hrvatskoj, Srbiji i BiH. Srpski i hrvatski mediji u svojim vijestima, pozivajući se na isti izvor, prenose da Vatikan optužuje grupu ljudi koji tvrde da su majku Božju u poslednjih 27 godina vidjeli više od 40.000 puta, a šest vidjelica privuklo je više od milion turista godišnje zbog čega lokalni trgovci zadovoljno trljaju ruke. Izvorno vijest je objavio list ”Dejli mejl” a prenjeli mediji u Srbiji, Hrvatskoj pa i Bosni i Hercegovini koji izlaze na srpskom, hrvatskom i bosanskom jeziku. Kritički tekstovi o navodnom pojavljivanju Bogomajke u Međugorju objavljeni su prvo u italijanskoj, potom njemačkoj i na kraju u engleskoj štampi. ”Dejli mejl” tvrdi da vidjelice danas žive u ogromnim kućama s obezbjeđenjem, teniskim igralištima i skupocjenim automobilima, a jedan od muškaraca koji je navodno vidjeo Bogomajku, čak se oženio s bivšom kraljicom ljepote iz SAD.

Sve je počelo 25. juna 1981. godine kad je šestoro djece u siromašnom dijelu Međugorja dotrčalo tamošnjem svešteniku i izjavilo da su na obližnjem brdu vidjeli Bogomajku. Crkvena istraga nije u to povjerovala pa je Vatikan četiri godine kasnije zabranio vjernicima dolazak na mjesta navodnog ukazanja što su katolički vjernici zanemarili.

Mediji koji izlaze na srpskom jeziku podsjetili su da se oko Međugorja spori katolička crkva u BiH, odnosno mostarski biskup, i sadašnji i pređašnji, s jedne strane, i hercegovački franjevaci, s druge strane. Ovaj spor mediji na hrvatskom jeziku ne spominju. Činjenica je, koju srpski mediji ne zaobilaze, kao što je to slučaj sa medijima na hrvatskom jeziku, da su se «ukazanja odvijala na području na kome su ustaše pobile velik broj Srba i počinile ostale zločine nad njima, a u blizini je i pravoslavni manastir Žitomislić koji je bio na udaru u oba rata».

-----

Publikovano na www.prebilovci.net 9.6.2008

Povezani tekst:

Doprinos objektivnijoj istoriji zbivanja u Hercegovini
(Intervju sa Dr Majklom Džonsom, autorom dvije knjige o prikazanju Gospe u Međugorju koje su objavljene na engleskom jeziku).

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template