Izložba u Beogradu zajednički je projekat Kulturnog centra iz Novog Sada, Udruženja Jadovno 1941. iz Banjaluke, SND Prebilovci iz Beograda. Medijsku podršku imali su u zavičajnom portalu Hercegovaca u Srbiji Slobodna Hercegovina. U galeriji Narodne banke Srbije biće otvorena do 28. maja.

 
Klik za vecu sliku
Milenko Jahura: Izvjesna je ljepša budućnost za Prebilovce. Uspeli smo, govori Milenko Jahura, dobrovoljnim prilozima da obnovimo Dom kulture, da istražimo ruševine hrama gdje smo našli nešto ostataka kostiju žrtava. Hram posvećen Vaskrsenju je obnovljen, biće ako Bog da osveštan u avgustu ove godine. Prebilovci tako postaju jedna od nekoliko kapi pamćenja u moru zaborava srpskih žrtva u NDH.
Klik za vecu sliku
Interesovanje za izložbu: Izložba o Prebilovcima u Beogradu pobudila je primjetno interesovanje, posebno među mladima. Otvorena je na Spasovdan slavu grada Beograda ali i slavu sabornog hrama u srpsko-pravoslavnoj crkvenoj opštini u kojoj se nalaze i Prebilovci.
http://slobodnahercegovina.com/ koji je medijski pokrovitelj svekolikih aktivnosti hercegovačkih udruženja u Srbiji, uradio je dosta na organizaciji izložbe ”Prebilovci” u Beogradu kao i na promociji ovog sela na globalnoj mreži. Trifko Ćorović, urednik ovog portala autor je fotografija koje objavljuju Prebilovci-selo na Internetu " style="text-decoration: none; color: rgb(10, 10, 22); font-weight: bold;">Klik za vecu sliku
Portal Slobodna Hercegovina koji je medijski pokrovitelj svekolikih aktivnosti hercegovačkih udruženja u Srbiji, uradio je dosta na organizaciji izložbe ”Prebilovci” u Beogradu kao i na promociji ovog sela na globalnoj mreži. Trifko Ćorović, urednik ovog portala autor je fotografija koje objavljuju Prebilovci-selo na Internetu



joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template