Uspješan Božićni koncert

IMG 2493
Članovi ansambla ”Trag” na pozornici u Čapljini. Snimio: Aleksandr M. Dragićević

Sve zapaženijim aktivnostima Srpsko pravoslavne crkvene opštine u Čapljini pridružen je veoma uspješan koncert etno ansambla ”Trag” iz Banja Luke koji je održan 14. januara u sali kina Mogorjelo. Ovoj svečanosti, u okviru obilježavanja najradosnijeg praznika, prethodio je turnir u stonom tenisu, dodjela stipendija djeci povratnika i uručivanje novogodišnjih paketića najmlađim članovima. Paketiće je obezbjedio grad Novi Sad. U ime gradonačelnika Miloša Vučevićai poklone je uručio Dejan Šijak -šef kabineta Predsednika skupštine grada Novoga Sada koji je posle uručivanja poklona, zajedno sa saradnicima prisustovao Božićnjem koncertu Etno grupe Trag.

Inače, bio je to prvi poslijeratni koncert koji je organizovala parohija čapljinska uz pomoć i podršku Zahumsko-hercegovačke i primorske eparhije. Nije izostala ni podrška matične opštine.

Uvod u koncert bila je besjeda igumana manastira Žitomislić Danila Pavlovića. 

svestenik2

Organizator Božićnog koncerta, sveštenik Marko Gojačić

 

publika

Za prvi Božićni koncert u kinu Mogorjelo tražila se stolica više. Publika je sa velikom pažnjom pratila koncert. U jednom trenutku i publika je prihvatila pjesmu.

 

pokloni1

Novogodišnje paketiće za najmlađe članove parohije čapnjinske ove godine obezbjedio je grad Novi Sad. Marko Ekmečić prima poklon iz ruku Dejana Šijaka, šefa kabineta gradonačelnika Novo Sada Miloša Vučevića

pokloni2

Zajednički snimak najmlađih parohijana u Čapljini i njihovih gostiju

 

 

Etno grupa Trag izvela je splet srpskih i ruskih duhovnih pjesama i podarila publici nezaboravno veče. Takođe na koncertu su se predstavili najmlađi članovi čapljinske parohije koje je za nastup pripremila popadija Zorica. Božićnu pjesmu „Anđeli pevaju“, u njihovom izvođenju, prihvatila je i publika. 

------------

Fotografije oca Marka Gojačića i publike na koncertu u kinu Mogorjelo, preuzeli smo, uz saglasnost, od portala www.caportal.info Autor fotografija je Slavko Jakiša. Na portalu Prebilovci-selo na internetu vijest publikovana, 15. januara 2018. godine

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template