Na vaskršnji ponedjeljak obilježena hramovna slava

 

00 2023 vaskrs        Drugog dana Vaskrsa, na vaskršnji ponedjeljak, obilježnjna je slava hrama Vaskrsenja Hristovog, veličanstvenog hrama u čijoj  kripti su sahranjeni posmrtni ostaci kanonizovanih mučenika iz Prebilovaca i Donje Hercegovine i u čijem se paraklisu nalazi jedna od najvećih fresko slika u pravoslavnim hramovima na kojoj su likovi upravo tih mučenika. Svetom Arhijerejskom Liturgijom načalstvovao je vladika Dimitrije. Sasluživalo je, uz prisustvo velikog broja vjerujućih, sveštenstvo Eparhije Zahumsko-hercegovačke i primorske.

          Preosvećeni vladika, nakon sječenja slavskog kolača, koji je uz trpezu ljubavi pripremila kuma Milijana Savić, predstavio je novog paroha na ovoj parohiji, jereja Igora Mastilovića, koji će ubuduće služiti u čapljinskoj parohiji umjesto sveštenika Marka Gojačića. Otac Marko u kratkoj i emitivnoj besjedi zablagodario Bogu i prebilovačkim mučenicima za svoju službu pred prestolom Božijim. Zahvaljujući se parohijanima za sva djela, dobra i loša, poželio je sreću u radu novom parohu jereju Igoru. Član Savjeta Mjesne zajednice Prebilovci, Aleksa Dragićević uručio je ocu Marku Zahvalnicu kao skroman dar za njegov skoro devetogodišnji rad na čapljinskoj parohiji.

          Nakon Svete liturgije i litijskog hoda oko hrama, žito i slavski kolač osvjštao je novopostavljeni sveštenik, otac Igor, Sabranje brojnog sveštenstva i vjerujućeg naroda nastavljeno je uz trpezu ljubavi koja je priređena u Kulturnom i duhovnom centru Sveti kralj Milutin (ad).

01 april2018

Vjerujući narod u vrijeme Svete liturgije 

 

 

02 april2018

Preosvećeni vladika Dimitrije, upoznaje vjernike sa novim sveštenikom Jerejom Igorom. Sa desne strane vladike je odlazeći i novopostavljeni sveštenik

 

03 2023 vaskrs

Novopostavljeni paroh čapljinski Igor Mastilović i kuma ovogodišnje hramovne slave Milijana Savić

 Autor fotografija Vlado Ružić

 

-------------------------------

Publikovano, 18. aprila 2023.

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template