Mini izložba slikara Slavena

 
Slaven Dragićević - Manastir Ostrog

Slaven (Mladena) Dragićević rođen je 7. januara 1982. godine u Čapljini. Na odsjeku slikarstvo Univerziteta Istočno Sarajevo, Akademija likovnih umjetnosti u Trebinju, u klasi profesora Marka Mušovića diplomirao je 2007. godine. Godinu dana kasnije, 2008. godine imao je prvu samostalnu izložbu u Klubu prijatelja umjetnosti Atanasije Popović (Trebinje). Učestvovao je na više kolektivnih izložbi kao i na Donatoskoj izložbi za obnovu manastira Hilandar (2004.). Živi i radi u Podgorici (Crna Gora). 

 
Slaven Dragićević - Dojilja

 
 

 
Slaven Dragićević - Sveti Stefan

 
Slaven Dragićević - Žabljak


U Muzeju Hercegodine (Trebinje) 
Zajednička izložba Snježane Domazet i Slavena Dragićevića

U Muzeju Hercegovine u Trebinju 28. januara otvorena je izložba akademskih slikara Snježane Domazet i Slavenka Dragićevića. Izložba će biti otvorena do 17. februara (2012.). Ukupno je izloženo 25 djela ovih mladih umjetnika. Dragićević se, ovaj put, opredjelio da izloži portrete koji su, inače, njegova umjetnička preokupacija.

– Čovjekov lik za mene predstavlja najveću inspiraciju ili još bolje rečeno istinski izazov, kaže za naš portal Slaven Dragićević koji vuče korjene iz Prebilovaca.

Mladi slikar preko originalnog oblika modela i ličnog kontakta sa portretisanim čovjekom pokušava da dođe u svom djelu do psihološkog lika i karaktera modela. Nisu bez značaja i uticaja u stvaranju portreta ni okruženje u kojem Dragićevićevi modeli i on sam bitišu- Hercegovina i Crna Gora.

- Portretisati čovjeka znači komunicirati sa njim, otkrivati istinu o njemu, uhvatiti njegovu misao. Držim da misao može da živi bez riječi, jer čovjek je većim dijelom svog bića ono što prećuti o sebi. Moje je kao umjetnika da kroz ljudski pogled i u ljudskom pogledu uhvatim tu misao i umjetnički je oblikujem.

Da je lice ogledalo duše, najbolje se može vidjeti stojeći pred portetima Slavena Dragićevića

---------
Mini izložba Slavena Dragićevića na našem portalu objavljena je u julu 2011. godine, dok je vijest o zajedničkoj izložbi dvoje mladih umjetnika u Trebinju na portalu Prebilovci- selo na Internetu od januara 2012. godine.

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template