Мини изложба сликара Славена

 
Славен Драгићевић - Манастир Острог

Славен (Младена) Драгићевић рођен је 7. jануара 1982. године у Чапљини. На одсјеку сликарство Универзитета Источно Сарајево, Академијa ликовних умјетности у Требињу, у класи професора Марка Мушовића дипломирао je 2007. године. Годину дана касније, 2008. године имао је прву самосталну изложбу у Клубу пријатеља умјетности Атанасије Поповић (Требиње). Учествовао је на више колективних изложби као и на Донатоској изложби за обнову манастира Хиландар (2004.). Живи и ради у Подгорици (Црна Гора). 

 
Славен Драгићевић - Дојиља

 
 

 
Славен Драгићевић - Свети Стефан

 
Славен Драгићевић - Жабљак


У Музеју Херцегодинe (Требиње) 
Заједничка изложба Сњежане Домазет и Славена Драгићевића

У Музеју Херцеговине у Требињу 28. jануара отворена је изложба академских сликара Сњежане Домазет и Славенка Драгићевића. Изложба ће бити отворена до 17. фебруара (2012.). Укупно је изложено 25 дјела ових младих умјетника. Драгићевић се, овај пут, опредјелио да изложи портрете који су, иначе, његова умјетничка преокупација.

– Човјеков лик за мене представља највећу инспирацију или још боље речено истински изазов, каже за наш портал Славен Драгићевић који вуче корјене из Пребиловаца.

Млади сликар преко оригиналног облика модела и личног контакта са портретисаним човјеком покушава да дође у свом дјелу до психолошког лика и карактера модела. Нису без значаја и утицаја у стварању портрета ни окружење у којем Драгићевићеви модели и он сам битишу- Херцеговина и Црна Гора.

- Портретисати човјека значи комуницирати са њим, откривати истину о њему, ухватити његову мисао. Држим да мисао може да живи без ријечи, јер човјек је већим дијелом свог бића оно што прећути о себи. Моје је као умјетника да кроз људски поглед и у људском погледу ухватим ту мисао и умјетнички је обликујем.

Да је лице огледало душе, најбоље се може видјети стојећи пред портетима Славена Драгићевића

---------
Мини изложба Славена Драгићевића на нашем порталу објављена је у јулу 2011. године, док је вијест о заједничкој изложби двоје младих умјетника у Требињу на порталу Пребиловци- село на Интернету од јануара 2012. године.

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template