PRETPLATA NA ZBORNIK RADOVA O PREBILOVCIMA

 

prebilovci u noci

Prebilovci noću. Kulturni i duhovni centar Sveti kralj Milutin u selu gdje je sjedište Zavičajnog udruženja građana ”Ognjište”

          - Zašto zavičajno udruženje "Ognjišta" smatra da svi Prebilovčani, oni koji danas žive u selu kao i oni koji vuku korjene iz Prebilovaca, ma gdje danas žive - treba da se pretplate na knjigu I ispod sive druge boje žive?

Prije svega zbog toga što je to zbornik radova, svojevrstan pomenik, kojeg su osim djece Prebilovaca podigli i eminentni književnici, među njima i nobelovac Ivo Andrić svojom pripovjetkom o Robinji ili bard srpskog pjesništva Stevan Raičković pjesmom Umjesto kamena za spomen crkvu u Prebilovcima. Za očekivati je da svako ko Prebilovce osjeća kao svoj zavičaj, ili kao dio zavičaja ima ovu knjigu koja je neuništiv dokaz o zametanju novog, trajnog života u Prebilovcima. Istorijsko trajanje Prebilovaca i događaji nadahnuli su brojne autore da ispišu redove dostojne epskog pjevanja i proze. Knjiga, koja je krupan doprinos njegovanju kulture sjećanja donosi oko hiljadu imena Prebilovačkih svetitelja i njihovih potomaka. Od posvećenom pažnjom odabranih 75 antologijskih tekstova i priloga svrstanih u osam poglavlja na 510 stranica pohranjenih između tvrdih korica, propraćenih sa 243 fotografije od kojih su neke, osim neprolazne dokumentarne vrednosti, prvi put objavljene – satkana je antologija svedočanstava i kazivanja kojima se svakom zainteresovanom čitaocu, na sažet i dostupan način, donosi istorija sela, etimologija toponima, narodna predanja i leksika i predstavljaju prirodne ljepote i drevni kulturno-istorijski spomenici.Na kraju knjiga I ispod sive druge boje žive donosi Registar imena koje autori spominju.

U pripremama za izradu Zbornika radova o Prebilovcima, Zavičajno udruženje naišlo je na finansijsku podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Srbije. Očekuje i podršku budućih čitalaca – pretplatnika kako bi obezbjedili dio troškova štampanja knjige. Tako bi se, od prodaje prvog izdanja u tiražu 1000 primjeraka, mogla i trebala sakupiti značajnija sredstva za pokretanje projekata u Prebilovcima koji će biti posvećeni povratnicima koji su se vratili iz izbjeglištva kao djeca ili su rođeni u Prebilovcima gdje su stasali, obrazovali se i gdje stalno žive.

Cijena jednog primjerka knjige bez, troškova poštarine, iznosi 25 KM. Uplata iz Bosne i Hercegovine obavlja se u konvertibilnim markama na račun Zavičajnog udruženja Ognjište kod NLB banke broj 5620088176598031. Troškovi poštarine u BiH su 8 KM. Uplate u Srbiji mogu se obaviti kod banke Intesa broj 160-5100101241303-56, 1650 RSD sa troškovima poštarine. Broj računa za uplate u Crnoj Gori je 52003200000834597. Cijena knjige u Crnoj Gori u koju je uračunata i  poštarina iznosi 16 evra.

Za uplate izvan Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore koristiti devizni račun udruženja „Ognjište“ IBAN: BA395620088176598128, SWIFT CODE: RAZBBA22. Poslije uplate na oficijalnoj stranici udruženja www.prebilovci.net pronaći formular za pretplatnika,  popuniti i poslati na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli./

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template