Znate li vi gde su Prebilovci?

Kako stići do Prebilovaca?

 

Selo se nalazi u južnom dijelu Bosne i Hercegovine, na području opštine Čaplјina, u Hercegovačko - neretvanskom kantonu Federacije BiH (u neposrednoj blizini blizini magistralnog puta Županja - Opuzen).

mapa prebilovci

Ako se putuje iz pravca Sarajeva i Mostara, u blizini Čaplјine, na magistralnom putu, tridesetak kilometara od Mostara. nailazi se na kružni tok. U kružnom toku ne mjenja se pravac kretanja, nastavlјa se prema Metkoviću i granici sa Republikom Hrvarskom.

Iz istočne Hercegovine, Trebinja, Ljubinja, Bileće i Gacka... stiže se preko Stoca regionalnim putem M-6 do kružnog toka u blizini Čaplјine. Bira se pravac kretanja prema Metkovićima.

IMG 5674

Poslije pređenog jednog kilometra, od kružnog toka, stiže se do mosta na rijeci Bregavi. Na kraju mosta skreće se lijevo i dosta dobrim putem, nakon što se pređe kilometar i 900 metara, ne mjenjajući pravac kretanja, stiže se na visoravan Kravarica i do Prebilovaca.

 

 

 

IMG 5671

Sa lijeve strane puta nalazi se hram Hristovog Vaskrsenja. Prve kuće u selu udalјene su stotinjak metara, dok je centar sela, u kojem se nalazi Kulturni i duhovni centar Sveti kralј Milutin sa stalnom postavkom fotografija i drugih dokumenata, udalјen jedan kilometar.

 

 

 

IMG 5647Dobro došli u Prebilovce!

 

 

 

 

 

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template