О нама

          Портал Пребиловци-село на интернету основан је о Савиндану 2006. године. Од почетка била је амбициjа да израсте у хронику села од најстаријих времена до данас, да предано прикупља и објављује грађу о Пребиловцима и да jе учини доступном широј jавности.

          Том циљу стремило се свих ових година.

          Покренуто је, на почетку, истовремено ћирилично  и латинично издање. Један броj обjављених текстова добио је и енглеско  издање. Данас су све рубрике активне; Актуелности, Пребиловци у причи и легенди, архивској грађи, српској књижевности, поезији. Посебна пажња посвећена је његовању рубрике Кратка историја насеља док је на приједлог читалаца припремљен и објављен Лексикон Пребиловаца као и Пребиловачке минијатуре. Дужна пажња посвећена је фотографијама. Постоје три Албума фотографија - онај који је настао прије Другог свјетског рата, послије рата и послије 1992. године.

          На основу Члана 5 Статута завичајног удружења ”Огњиште”, удружење је на сједници Управног одбра одржаној 29 јула 2023. године у мјесном Културном и духовном центру Свети краљ Милутин, преузело оснивачка права и одржавање интернет странице Пребиловци-село на интернету као и даље развијање ове странице. Управни одбор удружења формирао је редакцију портала од пет чланова. Оснивач портала Ацо Драгићевић и даље ће бити уредник.

          Остаје актуелан позив посjетиоцима упућен још далеке 2006. године да на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. шаљу своjе прилоге, чланке из штампе, посебно старијих издања (са обавезним именом новине, годином и датумом издања), да у кућним збиркама пронађу фотографиjе коjе су на било коjи начин везане за Пребиловце да их шаљу порталу. Наравно неопходна су основна обjашњења о фотографиjама - када су настале, ко се налази на фотографиjама. Сумњамо да ће овај задатак икад престати бити актуелан. Нема мање или више важних извора података о Пребиловцима или мање-више важних докумената. Сваки податак, сваки прилог ће добро доћи у подизању Пребиловца, села на интернету. У подизању виртуалног села имаjу мjеста сви Пребиловчани.

          Бројност аутора који су се јавили прилозима у протеклим годинама, оних који су нам уступили фотографије или су нас упутили на изворе података- дају наду да ће се наставити предан рад на подизању Пребиловаца- села на интернету. Очекуjемо помоћ, приjе свега, од Пребиловчана у биjелом свиjету, од познаваоца новиjе историjе Срба а посебно историjе Пребиловаца.

 

Редакција

Ацо Драгићевић, уредник

Небојша Кудуз, (технички уредник)

Павле Екмечић,

Сања Драгићевић Бабић

Младен Булут

 

Рјешењем ISSN Центра Босне и Херцеговине од 17.  августа 2023. године, портал Пребиловци – село на интернету има сљедећи ISSN 2831-171X

Број жиро рачуна Удружења "Огњиште" код НЛБ Банке је  5620088176598031

ИБАН: BA395620088176598128

SWIFT CODE: RAZBBA22

Назив банке: НЛБ Банка а. д.

 

Контакт:

 

Поштанска адреса:

Пребиловци-село на интернету

Пребиловци 25

88 300 Чапљина

Интернет презентација села

http://www.prebilovci.net

е-маил:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template